Utomhuspaneler och lister
TRIAB har konstruerat och tillverkat många ugnssystem och kompletta målningsanläggningar för varierande applikationer och processer inom trä- och byggnadsindustrin. Utrustningen konstrueras och byggs med högsta standard av vår erfarna personal och processerna är verifierade i vårt teknikcentrum.

Exempel på system och processer

Lister - Målningsanläggning för lister och liknande med längder upp till 5400 mm applicerade med vattenbaserad färg alternativt UV-färg. Hastigheten genom IR-förvärmningen och sprutboxen är ca 100 m/min. Listerna sidotransporteras med en hastighet av 3,5 m/min genom SPEEDOVEN® och UV-kylsystemet för härdning av UV-färgen vid en låg produkttemperatur.

Utomhuspaneler - Grundning eller mellanstrykning av utomhuspaneler är ett ekonomiskt alternativ. Målningsanläggningen omfattar hela processen från klyvsågen till paketläggaren och emballering. Panelerna har en längd mellan 2000 - 5400 mm. Tre sidor inklusive ändarna målas med 2-färgsskikt med en hastighet av ca 120 m/min genom sprutboxarna. Kapaciteten på anläggningen är ca 90 meter målad panel per minut.

Paneler för inomhusbruk - Målningsanläggning med en hastighet av 6 m/min för vägg- och takpaneler tillverkade av spånplattor av hög kvalitet. Panelerna har ett första skikt med UV-sealer, följt av en vattenbaserad grundfärg och en vattenbaserad toppfärg. Panelerna användes även under tuffa förhållanden i stall och lador.

Processer
Alla system är anpassade till varje kunds produkt och produktionsförhållande där TRIAB´s unika ugns- och utrustningskoncept skapar de optimala målningsanläggningarna, som producerar produkter med hög kvalitet, med korta processtider och som sparar energi och miljö.

Innovativ ytbehandling & kompletta målningsanläggningar från en leverantör
TRIAB tar det övergripande ansvaret för  projekteringen av den kompletta målningsanläggningen och väljer den bästa och mest lämpliga utrustningen för varje del av processen så att kundens kravspecifikation uppfylls.

För robotar, slipsystem m m, som inte är en del av vårt tillverkningsprogram samarbetar vi med ledande företag.