Den nya växande Pulvermarknaden ...
Fördelarna med pulverlackering är

För produkten

Slitstark
Kemikalieresistent
Högglans- eller strukturyta
För produktionen
Ekonomisk
Återvinning av pulver
Enkel och säker hantering
För miljön
Inga luftföroreningar
Minimalt färgspill
Låg energiförbrukning
Pulverlackering är en av de dominerande metoderna för industriell målning. Produktionen är miljövänlig men har varit begränsad till material, som klarar värmeprocesser på ca 140 °C och uppåt.

UV pulver härdar genom en kemisk process med UV (ultraviolett ljus) istället för värme, så nu kan även värmekänsliga material pulverlackeras så som:
MDF
Spånplattor
Gipsskivor
Plastdetaljer
Glas
TRIAB har arbetat intensivt under många år för att utveckla utrustningen så att processen kan genomföras med en säker produktion. Utrustningen kräver speciella egenskaper för att erhålla en jämn pulverapplicering och en jämn värmeöverföring till produkten för smältning av pulvret samt en exakt distribution av UV-energi för härdning av pulver på material som ofta har liten eller ingen konduktivitet.

TRIAB har levererat ett flertal målningsanläggningar de sista 10 åren för UV & ULB (låghärdande) pulver på MDF. Produkterna, som produceras i dessa anläggningar är exempelvis kontorsmöbler, bokhyllor, skåp, bordsskivor och köksluckor. Nya pulverformuleringar och anpassad utrustning gör det nu möjligt för möbeltillverkarna att ta till vara fördelarna med pulverlackering och skapa nya produktserier.

Typisk process på 25 mm MDF-panel.
TRIAB har erhållit en omfattande kunskap om hela processen - från MDF-kvalitet och prepareringen av materialet till pulverappliceringen, smältningen och härdningen av pulvret.

TRIAB levererar den kompletta processen och utrustningen för att genomföra denna.

Metoden öppnar dörrarna till en helt ny värld med fantastiska möjligheter, som gagnar konsumenten, producenten och inte minst miljön.
Temp variation
Mycket fina egenskaper på ytan och kanterna
Enligt DIN 68861 och FIRA 6250
Bättre design på produkterna jämfört med laminat, då ingen kantlist behövs
Reducerad kostnad och bättre kvalitet
Klickbart diagram
Typisk temperaturkurva, som visar yttemperatur och kärntemperatur enligt processen ovan.