System för pulverfärg

TRIAB har konstruerat och tillverkat ugnssystem och kompletta målningsanläggningar för många applikationer och processer med pulverfärg. Utrustningen konstrueras och byggs med högsta standard av vår erfarna personal och processerna är verifierade i vårt teknikcentrum.

Exempel på system och processer

Chassibalkar - för lastbilar som pulvermålas och värms upp till 190 °C på 3 minuter och med en härdtid på ca 12 minuter i SPEEDOVEN®. Temperaturen är mycket jämn trots att godstjockleken varierar mellan 5 - 11 mm.

Svetsad stålbalk (Lintel) - med en total processtid på 90 sekunder för härding av ett epoxypulver i SPEEDOVEN®. Stålbalkarna transporteras horisontellt med en fullt automatisk process från stålrulle, kapning och bockning, punktsvetsning, pulverapplicering med efterföljande ugn, kylzon och packning av den färdiga produkten.

Gasflaskor - som pulvermålas och värms upp till 190 °C på 6,5 minuter och med en härdtid på ca 10 minuter i SPEEDOVEN® jämfört med 40 minuters processtid i en standard konvektionsugn.

Stålplåtar - färdigklippta och punschade, förbehandlas, appliceras med ett polyesterpulver och pulvret värms upp och härdas i SPEEDOVEN® med en totaltid på 2 minuter med efterföljande kylzon. Dessa plåtar bockas sedan till bl a plåtsvep för kylskåp, vilket sparar utrymme, förbehandlingsvätskor, energi samt bemanning av operatörer.

Plåtfat och lock - komplett målningsanläggning för invändig pulverlackering med bl a pulver, som godkänts för livsmedelsindustrin. Hög återvinningsgrad av pulvret och miljövänligt, vilket skapar ett alternativ till lösningsmedelsbaserade färgsystem.

Garagedörrar - tillverkade av stål som pulvermålas och värms upp till 200 °C på 1 minut och med en härdtid på ca 6 minuter i SPEEDOVEN®. Temperaturen är mycket jämn trots att godstjockleken varierar mellan 0,6 - 8 mm.

Stålprofiler för hyllsystem - helautomatisk målningsanläggning där 6 st profiler transporteras horisontellt sida vid sida på en specialtransportör från klippning och stansning till packning av den färdiga produkten. Ingen hantering på liten golvyta men stor kapacitet.

Kompakt manuell pulvermålningsanläggning - speciellt designad för företag, som tillverkar mindre produkter och lägre volymer.

Laboratorieugnar - för färgtillverkare och råvarutillverkare m fl. TRIAB har levererat ett stort antal ugnssystem till ledande tillverkare över hela världen.

Andra produkter, som produceras i system, som levererats av TRIAB är fotoramar, belysningsarmaturer, behållare för oljefilter, gångjärn, bromsklossar, motorblock, kameradetaljer, invändiga takpaneler i stål, järnvägsclips, vitvaror, skruvar m m.

Se också exempel på pulverfärgssystem för andra material länk Övrig Industri och UV-pulver!

UV Pulver Övrig Industri