System för Våtfärg

TRIAB har konstruerat och tillverkat ugnssystem och kompletta målningsanläggningar för många applikationer och processer med våtfärg. Utrustningen konstrueras och byggs med högsta standard av vår erfarna personal och processerna är verifierade i vårt teknikcentrum.

Exempel på system och processer

Plåtfat och lock - in- och utvändig lackering. Kompletta målningsanläggningar för alla applikationer inom förpackningsindustrin.

Bakaxlar för lastbilar - vattenbaserad primer ca 200 my appliceras på bakaxlar och efter 10 minuters torkning i SPEEDOVEN® med efterföljande kylning kan produkterna hanteras utan att några skador uppstår i färgskiktet.

Massiva stålstavar - komplett målningsanläggning för stålstavar, som appliceras med en vattenbaserad färg. Anläggningen är helt automatiserad med robotar för på- och avlastning av stavarna.

Plattvärmeväxlare - SPEEDOVEN® för snabb härdning av vattenbaserad 2-komponents epoxifärg, applicerad på stålplattor, med en godstjocklek av 10 - 50 mm.

Stålplåtar för laminering av statorkärnor - stålplåtarna appliceras med en elektriskt isolerande färg, som härdas i SPEEDOVEN® på endast 30 sekunder vid 275 °C.

Metalldörrar - komplett målningsanläggning för härdning av vattenbaserad färg applicerad på metalldörrar. Anläggningen är designad för en total flexibilitet avseende kulör och produktstorlek. 3 st sprutboxar och SPEEDOVEN® med efterföljande kylzon ingår i anläggningen.

Persiennband - målningsanläggning med en hastighet upp till 120 m/min med 8 st parallella aluminiumband av olika dimensioner. Färg appliceras på båda sidor av banden, som härdas på ca 10 sekunder i en IRM-ugn.

Stålband - vattenbaserad UV-lack appliceras på stålbandet, som rostskydd. Produktion sker från rulle till rulle, och med UV-SPEEDOVEN® sker flash-off och härdning på några sekunder.

Grävmaskiner - tunga och stora detaljer forcertorkas i en IRM-gasugn. Även färdigmonterade hydraulcylindrar hanteras på samma vis.

Laboratorieugnar - för färgtillverkare m fl. TRIAB har levererat ett stort antal ugnssystem till ledande färgtillverkare över hela världen.

Andra produkter, som produceras i system, som levererats av TRIAB är järnvägsvagnar, belysningsarmaturer, detaljer till truckar, elskåp, vitvaror, takpaneler i stål, elmotorer, tennisracketar, skidor, sågblad m m.

Se också exempel på våtfärgssystem för andra material via länken Övrig Industri

Övrig Industri