Fönsterkarmar, dörrar, stolar och 3D-detaljer

TRIAB har konstruerat och tillverkat många ugnssystem och kompletta målningsanläggningar för varierande applikationer och processer inom möbel- och byggnadsindustrin. Utrustningen konstrueras och byggs med högsta standard av vår erfarna personal och processerna är verifierade i vårt teknikcentrum.

Exempel på system och processer

Fönsterkarmar - Målningsanläggning med horisontal transport av fönsterkarmar före montering till kompletta fönster. Karmarna placeras på ett inmatningsbord och transporteras automatiskt in i linan där de målas på 3 sidor med en vattenbaserad färg. Efter sprutboxen sidotransporteras karmarna in i SPEEDOVEN®. Efter färgtorkning och kylning sker en automatisk vändning av karmarna, som transporteras över på en inmatningstransportör och vidare till sprutbox nr 2 för applicering av färg på 3 sidor av karmarna med efterföljande SPEEDOVEN® och kylzon. 2 st operatörer sköter hela anläggningen, som har en kapacitet av 60 st fönster (normal storlek) per timma. Anläggningen kräver endast en golvyta på ca 20 x 20 meter.

Stolar - Målningsanläggning med applicering av vattenbaserad UV-lack via en robot. De komplett monterade stolarna transporteras på en golvmonterad transportör genom en sprutbox med lackapplicering och genom en flash-off-tunnel för exponering av UV-lamporna. UV-ljuset har anpassats till stolen för full uthärdning av lacken på alla delar av stolen. Anläggningens kapacitet är 1 stol/1,5 min och golvytan är endast 20 x 5 meter.

Trädörrar - Målningsanläggning för in- och utvändiga dörrar, som målas med vattenbaserad färg respektive polyuretanfärg på båda sidor av en robot. Färgen torkas i SPEEDOVEN® med efterföljande kylning. Anläggningens kapacitet är 1 dörr/min.

Trätrappor - Målningsanläggning för vattenbaserad UV-färg (pigmenterad och klarlack) på trädetaljer för trappor. Anläggningens kapacitet är upp till 4 m/min. Färgapplicering sker i en sprutbox med bandrengörning och färgåtervinning. Flash-off sker mycket snabbt i SPEEDOVEN® med efterföljande UV-kyl för uthärdning av UV-färgen vid låg materialtemperatur.

Processer
Alla system är anpassade till varje kunds produkt och produktionsförhållande där TRIAB´s unika ugns- och utrustningskoncept skapar de optimala målningsanläggningarna, som producerar produkter med hög kvalitet, med korta processtider och som sparar energi och miljö.

Innovativ ytbehandling & kompletta målningsanläggningar från en leverantör
TRIAB tar det övergripande ansvaret för projekteringen av den kompletta målningsanläggningen och väljer den bästa och mest lämpliga utrustningen för varje del av processen så att kundens kravspecifikation uppfylls.

För robotar, slipsystem m m, som inte är en del av vårt tillverkningsprogram samarbetar vi med ledande företag.